Nieuws
God of War Ragnarok hug

Kratos' lot was eerst heel anders in God of War Ragnarök

Let op: spoilers voor God of War (2018) en God of War Ragnarök

Geschreven door Michel Musters op
De makers van God of War Ragnarök hadden eerst een ander lot in gedachten voor hoofdpersonage Kratos dan het einde van de game.

Dat liet narratief regisseur Matt Sophos weten aan MinnMax - het interview is hieronder te bekijken. Logischerwijs bevatten het interview en dit nieuwsbericht spoilers voor God of War (2018) en God of War Ragnarök.

Aan het einde van God of War ziet Kratos een muurschildering waarop zijn dood wordt afgebeeld. De schildering is wederom in Ragnarök te zien, maar Kratos sterft uiteindelijk niet. Sophos werd tijdens het interview dan ook gevraagd of het in eerste instantie wel de bedoeling was dat Kratos zou sterven.

"We gaven (regisseur Eric Williams) een vroege schets van het verhaal die we hadden bedacht. Daarin stierf Kratos tijdens het eerste gevecht met Thor aan het begin van de game." Hij vervolgt: "Het was echter geen permanente dood. Het boeit me niet, ik kan dit vertellen want het zit niet in de game: hij zou door Atreus uit de hel gehaald worden. Maar het zou zo'n twintig jaar later zijn - het zou om een grote sprong in de tijd gaan."

Uiteindelijk besloot Williams dat een andere richting in het verhaal nodig was, en wat Sophos betreft was dat de juiste beslissing. "Hij vond dat Kratos al te vaak was gestorven en terug tot leven was gewekt. Het zou een beetje teveel voelen als 'oh, jullie zeiden dat hij dood zou gaan, jullie hebben hem gedood, maar hebben hem toch weer tot leven gewekt'. Daar zou geen emotie in hebben gezeten, en (Williams) had absoluut gelijk. Daarom bleef het idee niet lang staande."

Volgens Sophos heeft het huidige einde van Ragnarök ook een boodschap voor spelers - dat hun lot niet per se bezegeld is. "Toen we het verhaal schreven, wisten we dat het moest gaan over loslaten en veranderen. Wetende dat de Noordse mythologie om het lot en profetie draait, wilden we zeggen dat dat onzin is. Niets dat geschreven is, is onuitwisbaar. Zolang je maar veranderingen in je leven wil toepassen ben je niet gebonden aan het lot. Dat verhaal wilden we uiteindelijk vertellen. Anders hadden we in feite geclaimd dat Kratos niet kan veranderen, en dat zou stom zijn."

God of War Ragnarök is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5 en PlayStation 4. Erik Nusselder deelde een 9 uit aan de game: "God of War Ragnarök is meer God of War, maar wel op de allerbeste manier. Heb je genoten van de vorige game en wil je vooral weten of het vervolg de verwachtingen waarmaakt, dan luidt het korte antwoord ja. Je zult niet teleurgesteld zijn."

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Sony ontwikkelt draadloze oordopjes voor PlayStation 5 Bella Ramsey: 'Wen maar aan gay relaties in The Last of Us'
1

Reacties op: Kratos' lot was eerst heel anders in God of War Ragnarök

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    poklaan

    • 14 februari 2023 19:03
    Blij dat ze dit niet hebben gedaan. Kratos die dood gaat maar toch weer uit de hel/onderwereld terugkomt is nu al vaker gebeurt, dat hoeven we niet nog een keer te zien. Ik denk ook dat Kratos vroeg in de game "dood" laten gaan de hele discussie over de vergelijkingen met The Last of Us weer had opgewekt. En verhaal technisch zou het vrij zijn geweest om uit te leggen waarom Atreus er 20 jaar over doet om Kratos uit hel te halen terwijl we al wisten dat men op elk moment naar hel kan gaan.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.