Kotick ziet Facebook als grootste online-concurrent | Gamer.nl

Kotick ziet Facebook als grootste online-concurrent | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Omdat we ons in veel verschillende markten bevinden, krijgen we te maken met veel verschillende concurrenten. Onze concurrent op online gebied is in zekere zin Facebook. Ook al maken zij geen content, zij stellen het wel beschikbaar. Er zijn veel nieuwe opkomende bedrijven die zich richten op sociale netwerkgames en hiermee de aandacht trekken van consumenten. Dit zijn echter vooralsnog niet onze consumenten, want die behoren tot een andere doelgroep."

Traditionele bedrijven

"Maar de mogelijkheid bestaat dat onze doelgroep een aantal van deze spellen aantrekkelijk gaat vinden, dus investeren we flink in die sector. De traditionele bedrijven zoals Electronic Arts, Sony, Microsoft, Nintendo of Disney, die games voor spelcomputers maken, zullen het nog lastig krijgen om zich te redden in de online markt, waar wij ons nu al in bevinden", aldus Kotick.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou