Korte film over Tomb Raider 3 uit 1998 ziet voor het eerst het daglicht | Gamer.nl

Korte film over Tomb Raider 3 uit 1998 ziet voor het eerst het daglicht | Gamer.nl

Square Enix heeft een korte film uit 1998 ter ere van de lancering van Tomb Raider 3 online geplaatst. In de video wordt een fan van de Tomb Raider-games ondervraagd over zijn rare gedrag.

Tijdens een lanceringsevenement in de Natural History Museum in Londen werd de video eenmalig vertoond. Sindsdien is de korte film nooit vertoond. Producer Janey de Nordwall vond de originele digibeta-tape en deelde deze met Square Enix.

De korte film heeft de naam The Trilogy en heeft een looptijd van rond de acht minuten. Het verhaal draait om een gamer die is opgepakt door de Britse politie wegens bizar gedrag en het bezit van vuurwapens. Tijdens de ondervraging heeft de verdachte het steeds over zijn vriendin Lara, wat de detectives flink in de war brengt. Tu en de beelden door wordt gameplay vertoond van de Tomb Raider-games.

Dit jaar wordt de twintigste verjaardag van de Tomb Raider-serie gevierd. De eerste game uit de franchise werd op 25 oktober 1996 gelanceerd. Square Enix en Crystal Dynamics zijn van plan meer aandacht te besteden aan het jubileum gedurende het jaar.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou