SpaceWorld 2001 is in volle gang, en met een frequentie van 1 nieuwtje per minuut wordt het wat teveel om voor elk een nieuw bericht te posten, dus zie hier: kort SpaceWorld nieuws.

- Marionette is...

Na veel gespeculeer over wat Marionette zou zijn is er nu een einde gekomen aan alle onzekerheid. Er werd gesuggereerd dat het misschien wel een nieuw online Nintendonetwerk zou zijn, of misschien wel de nieuwe Mario game. Geen van beide blijkt waar, want Marionette is een poppenspel. Een wat? Ja, een poppenspel. Wat Nintendo er nu precies mee wil is niet duidelijk maar daar komen we de komende paar dagen ongetwijfeld achter.

- Pokemon officieel aangekondigd

Nintendo heeft nu alle grote franchises aangekondigd. Na vanmorgen al berblijd te zijn met Mario en Zelda, krijgen we nu te horen dat er een Pokemon game aankomt. Er is helaas nog niet meer bekend dan dat er een versie voor zowel de Gamecube als de GBA komt. Een link mogelijkheid is niet uitgesloten.

- Japan krijgt meer launchgames

Nintendo spreekt eerdere berichten over 2 Japanse launchgames tegen, en zegt te zullen gaa launchen met Luigi's Mansion, Waverace: Blue Storm, Pikmin, Super Smash Brothers: Melee, Eternal Darkness en Animal Forest. Verder zullen er nog enkele third-party titels verschijnen.

- Nintendo gaat meer Gamecubes produceren

Op het moment kunnen de fabrieken die Gamecube's maken 600.000 units per maand maken. Nintendo president Hiroshi Yamauchi wil hier echter 1.000.000 units van maken, om problemen vlak na de launch te voorkomen.

Verder hoopt de man aan het eind van December dit jaar 2,5 miljoen Gamecubes te hebben verkocht, in zowel Japan als Amerika.

En om het de cijfertjesfreaks helemaal naar de zin te maken: Japan krijgt 400.000 Gamecubes bij de launch (14 september), en de Amerikanen krijgen 600.000 Cubes bij hun lancering, op 18 November.

- Luigi Mansion commercial Nadat we deze week al eerder konden genieten van de commercial van Wave Race: Blue Storm, is nu ook de commercial van Luigi Mansion verschenen in Japan. Het filmpje is te downloaden door hier te klikken. Voor alle Quicktime haters onder ons is het goed nieuws dat dit filmpje afgespeeld kan worden met Windows Mediaplayer. - Filmpjes!

Het was even wachten op de eerste filmpjes, maar nu zijn ze er dan eindelijk. Vergeet de screens die je tot nu toe hebt gezien en download een paar filmpjes.

Zelda filmpje 8.09 MB, .mov Mario filmpje 6.49 MB, .mov 1080 degrees Snowboarding 2 0.95 MB, .mov Soul Calubur 2 (Arcade) 2.01 MB, .mov Bomberman Generations 0.98 MB, .mov Fifa Soccer 2002 0.96 MB, .mov Mickey Mouse (werktitel) 0.82 MB, .mov Rune 0.91 MB, .mov SSX Tricky 0.94 MB, .mov Super Monkey Ball 0.98 MB, .mov Sonic Adventure 2 1.3 MB, .mov Virtua Striker 3 0.96 MB, .mov Metroid: Prime 0.94 MB, .mov Kirby, .mov Star Fox Adventures, .mov Super Smash Bros, .mov Luigi Mansion, .mov Pikmin, .mov Wave Race, .mov Eternal Darkness, .mov Animal Leader, .mov - Waarom zo weinig Metroid: Prime?

Miyamoto heeft in een Q&A verklaard waarom er zo weinig van Metroid: Prime te zien was. Slechts een paar lutele seconden op video en het was alweer gedaan.

Het antwoord is vrij voor de hand liggend maar hard: Miyamoto vindt de kwaliteit van het spel nog te matig om er meer van te tonen. Dit krijgt ongetwijfeld een staartje.

- IBM logo op de Gamecube

Op de Gamcube zal het logo van IBM prijken, zo is bekend gemaakt. Dit is vanwege de main-processor van de Gamecube, die ontwikkeld is door IBM. Waar het precies zal komen is niet bekend gemaakt.