Nieuws
Nintendo PlayStation

Koper Nintendo PlayStation-prototype bekend

Niemand uit de game-industrie

Geschreven door Jolien Mauritsz op
De koper van het Nintendo PlayStation-prototype is bekendgemaakt. Het gaat om Greg McLemore, de oprichter van de Amerikaanse dierenwinkelwebsite Pets.com.

De veiling van het prototype ging in februari van start op de website Heritage Auctions. De Nintendo PlayStation had een geschatte waarde van 1,2 miljoen dollar (ongeveer 9 ton). De console is uiteindelijk verkocht voor 360 duizend dollar (ongeveer 320 duizend euro). Eerder had de originele eigenaar een bod van 1,2 miljoen dollar geweigerd uit Noorwegen. De koper wilde eigenlijk zijn identiteit geheimhouden, maar Kotaku heeft het toch naar buiten gebracht. Greg McLemore is de koper van het enige overgebleven Nintendo PlayStation-prototype.

McLemore richtte in de jaren negentig de Amerikaanse dierenwinkelwebsite Pets.com op. Amazon nam het bedrijf van Mclemore voor veel geld over. Zijn plan is om het prototype uiteindelijk tentoon te stellen in een game-museum van zijn eigen collectie.

Nintendo Playstation

Dit artikel delen:

Lees meer

Voormalige PlayStation-baas mist console-oorlog niet Ori-componist Gareth Coker: ’Will of the Wisps-soundtrack is een stuk langer’
1

Reacties op: Koper Nintendo PlayStation-prototype bekend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Linksquest

    • 9 maart 2020 19:45
    Zou hem best willen hebben, maar met loon kan ik die helaas niet betalen :D

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.