Konami vernieuwt handelsmerk klassieke rpg Suikoden

Konami vernieuwt handelsmerk klassieke rpg Suikoden

Konami heeft het handelsmerk van de rpg Suikoden vernieuwd.

Het vernieuwde handelsmerk is in juli aangevraagd en werd recentelijk gespot (via Eurogamer). Buiten de datum van aanvraag is er niets bekend over het handelsmerk. Konami meldde eerder dat het op de Tokyo Game Show een nieuwe game uit 'een geliefde franchise' onthuld. Volgens bronnen van VGC zou het gaan om een kleiner project, en niet om een nieuwe Castlevania, Silent Hill of Metal Gear Solid. Suidoken is dus mogelijk de game waar het om gaat, maar dat is nog niet bevestigd.

Suikoden verscheen in 1995 voor het eerst op de PlayStation. De Japanse rpg staat bekend om het concept waarbij spelers 108 personages rekruteren gedurende het verhaal. De laatste Suikoden, deel 5, dateert uit 23 februari 2006. In 2008 en 2012 kwamen er nog twee spin-offs en sindsdien is het stil rondom de franchise.

In 2021 liet Suikoden-maker Yoshitaka Murayama weten wel open te staan voor een nieuwe deel in de reeks. "Ik had ontzettend veel geluk dat ik aan Suikoden mag werken", zegt Murayama. "Ik zal altijd van die serie houden, maar dat is niet iets waar ik geen controle over heb. Waar ik honderd procent controle heb, is Eiyuden. Dat gezegd hebbende, natuurlijk zou ik graag werken aan een nieuwe Suikoden-game als de kans zich voordoet", vertelde hij destijds.

De presentatie van Konami op de Tokyo Game Show vindt plaats op 16 september. Op het podium worden onder andere Yu-Gi-Oh Duel Links, Super Bomberman R2 en eFootball 2023 besproken. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou