Konami verdient ruim 162.000 dollar aan eerste NFT's

Konami verdient ruim 162.000 dollar aan eerste NFT's

Konami heeft afgelopen vrijdag 162.000 dollar verdiend aan de verkoop van veertien NFT's.

De NFT's betroffen digitale artwork van de eerste paar Castlevania-games en brachten gemiddeld 12.000 dollar per NFT op. Een digitale kaart van Dracula's Castle bracht ruim 26.000 dollar op, en een drie minuten durende video met gameplay van verschillende delen uit de franchise werd voor ruim 17.000 dollar verkocht.

De namen van de bezitters worden de komende tien maanden weergegeven op Konami's officiële NFT-pagina, waarop alle digitale art is tentoongesteld. 

Steeds meer grote uitgevers bieden NFT's aan, unieke digitale producten zoals kunst en video's. Zo stelt Ubisoft NFT-skins beschikbaar in Ghost Recon Breakpoint en zeggen Square Enix, Sega en Take-Two Interactive geïnteresseerd te zijn in de verkoop ervan.

Enkele uitgevers zagen af van de verkoop van NFT's in games na negatieve ontvangst van spelers. Zo kondigde GSC Game World recent aan haar plannen voor Stalker 2 te annuleren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

... 12000 voor een screenshot en 17000 voor een video die ik gratis op youtube kan kijken? We zijn met z'n allen compleet gestoord aan het worden...

0
test

@mole28 Eens. Maar zolang mensen er geld voor over hebben, zal het altijd een ding blijven. Alleen aan de consument om hier niets mee te doen. Nou maar hopen dat niemand het overneemt voor een nog hoger bedrag. Dan is het snel gedaan.

0
test

@mole28 Ja er zijn veel dingen die ik kan begrijpen enigszins maar zelfs dit gaat mij te ver allemaal haha

0
test

@mole28 Niet compleet gestoord, ik ben het met je eens dat het een hoop geld is en dat ik het nooit zou doen. Echter moet je wel realiseren dat je de officiele eigenaar bent en volledige eigendom hebt op dat stukje. Geen claims vanuit partijen dat het hun bezit is, want je bent de enige eigenaar van iets dat het orgineel is. De video op youtube kan hetzelfde zijn maar is niet het bron document. Als je tevreden bent met een schilderij wat een kopie van het orgineel is dat prima, maar dat 1ste en enige exemplaar creeert waarde. We zien dit vaak genoeg bij fysieke games die in beperkte oplagen gedrukt worden. Hoe minder er van iets hoe hoger de waarde. De vraag is heb je en koper? Hoeveel heb je ervoor over? Ik zie in een plaatje zoals dit vrij weinig waarde leuk voor de fan voor een paar euro's net als een digitale avatar, die werden al verkocht alleen nu heb je er een die dan uniek en allen van jou is. Waar het wel werkt is dat er laatste een NFT was met een uniek nummer nooit uitgebracht van Witney Houston. Kijk daar heb je echt iets unieks en jij bent de eigenaar. Stel je dit voor bij Castlevania een nooit uitgebrachte soundtrack als NFT waarvan jij de eigenaar kan zijn. Dat vind ik toch ook wel heel erg vet als jaren oude Castlevania fan en zou er best wat voor over hebben.

0
test

@racerozzy dat is dus niet helemaal waar, konami blijft de originele eigenaar, jij kunt dus niet doen en laten wat je wilt met bv die image, jij kunt dus geen geld gaan vragen voor bv reproducties.

0

@racerozzy Nee hoor, je bent absoluut niet de eigenaar en mag niets commercieels doen met dat stukje. Je hebt in feite een plaats in een wachtrij van een blockchain gekocht, dat wordt getoond/vertegenwoordigd met in dit geval een Castlevania afbeelding of filmpje. Bekijk maar eens de video van Josh Strife Hayes op Youtube waarin het hele NFT-gebeuren en de onzin ervan keurig wordt uitgelegd.

0

@mole28 Rijkelui of mensen die de schijn willen wekken dat het rijkelui zijn geven al eeuwen geld uit aan de meest belachelijke dingen. Enkele duizenden dollars is kleingeld in dit segment. Weet je wat ik gestoord vind? 10 sportwagens kopen. Of een huis van 3 miljard. Of een miljoen aan plastische chirurgie. Een tas van 100k. etc. etc. Maar dat gebeurd allemaal al heel lang dus is dat allemaal wel normaal en dit dan ineens niet. Nee dit is het moment waar we "met zijn allen" gestoord zijn geworden. Ondanks dat er eigenlijk niets veranderd is.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola zolang het geen negatieve invloed heeft op onze games is het iets om je nog niet aan te ergeren. Maar ik zou me niet verbazen als er spontaan in game shops bestaan met dit soort onzin. 1 persoon die een bepaalde in game skin mag hebbeb omdat hij duizenden euro's ervoor heeft neergelegd. Bah, please no.

0

Aanbevolen voor jou