Nieuws
Griezmann

Konami staakt samenwerking met FC Barcelona-voetballer Griezmann

Griezmann zou ambassadeur voor Yu-Gi-Oh! worden

Geschreven door Michel Musters op
Konami heeft de banden verbroken met FC Barcelona-voetballer Antoine Griezmann, nadat hij onderdeel uit zou hebben gemaakt van een racistische video.

Onlangs lekte een in 2019 opgenomen video van de voetballer van FC Barcelona en het nationale Franse team uit. Hierin zou teamgenoot Ousmane Dembele naar de Aziatische technici in een hotelkamer wijzen en aan Griezmann vragen: "Al deze lelijke gezichten, alleen maar zodat je PES kan spelen? Schaam je je niet?"

Griezmann had recentelijk een deal gesloten met Konami om ambassadeur te worden voor de Yu-Gi-Oh!-games en -tekenfilms, maar die deal gaat nu niet door. "Konami Digital Entertainment gelooft - zoals tevens de filosofie binnen sport is - dat elke vorm van discriminatie onacceptabel is."

Of Griezmann in de volgende PES verschijnt, is niet duidelijk. Konami laat weten dat het in gesprek gaat met FC Barcelona om meer details te vergaren voordat het verdere stappen onderneemt.

Griezmann verontschuldigde zich afgelopen maandag op Twitter. "Ik ben altijd tegen elke vorm van discriminatie geweest. De afgelopen dagen proberen mensen mij te positioneren als iemand die ik niet ben. Ik weerleg de beschuldigingen en het spijt mij als ik mijn Japanse vrienden heb beledigd."

Dit artikel delen:

Lees meer

Frostpunk-uitbreidingen komen deze maand naar consoles Dice LA hernoemd naar Ripple Effect Studios
2

Reacties op: Konami staakt samenwerking met FC Barcelona-voetballer Griezmann

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 8 juli 2021 21:52
  Huh? Dus een teamgenoot zegt tegen hem iets 'racistisch' en HIJ krijgt hier gezeik over? WTF is de wereld toch echt fubar aan het worden met die irritante hypocriete politiek correctheid.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 9 juli 2021 08:36
  @SuperDre ja zo lees ik het ook, waarschijnlijk is er iets meer gebeurd dan dit of is het verkeerd geplaatst

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.