Hideo Kojima vertrokken bij Konami, uitgever ontkent | Gamer.nl

Hideo Kojima vertrokken bij Konami, uitgever ontkent | Gamer.nl

Een anonieme bron heeft in een interview met de New Yorker gezegd dat Metal Gear-bedenker Hideo Kojima sinds 9 oktober niet meer bij Konami werkt. Een woordvoerder van Konami ontkent dit echter.

Volgens de New Yorker was het vertrek van Kojima 'nogal vrolijk maar ook emotioneel', maar Konami ontkent het vertrek van de Metal Gear Solid-maker. Het gamebedrijf geeft volgens Tokyo Sports aan dat Hideo Kojima nog steeds bij Konami in dienst is en dat hij op dit moment op vakantie is.

“Op dit moment zijn Kojima en het ontwikkelteam net klaar met Metal Gear Solid 5 en nemen zij wat tijd vrij.” Konami geeft daarnaast aan niet te weten wat het afscheidsfeest is waar de New Yorker over schrijft. Journalist Simon Parker toon op Twitter echter een foto van het afscheidsfeest.

“Omdat er veel tijd in de ontwikkeling van consolegames gaat zitten, worden werknemers snel vermoeid”, zegt Konami. “Het komt dan ook vaak voor dat werknemers voor langere tijd vrij nemen zodra de ontwikkeling van de game voltooid is.”

Konami heeft aangegeven zich meer op mobiele games te richten. Onlangs gaf de uitgever nog wel voetbalgame PES 2016 en Kojima's Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain uit.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou