In navolging van FIFA 10 heeft Konami bekendgemaakt dat ook PES 2010 360 graden-besturing heeft. Dit zorgt voor meer realisme in de balbehandeling en opent meer mogelijkheden op het gebied van gameplay.

De nieuwe besturing, die het mogelijk maakt om in alle directies te bewegen in plaats van de acht richtingen die tot op heden de norm waren, wordt verwerkt in de PC-, PlayStation 3- en Xbox 360-versie van PES 2010. Op de PlayStation 3 kan men naast de analoge pookjes ook het D-pad gebruiken om de bal over te spelen. Dit in tegenstelling tot de PC- en Xbox 360-versie, die gelimiteerd worden door de hardware.

Meer verzoeken ingewilligd

In navolging van de 360 graden-besturing maakt Konami nog een aantal opties bekend die op verzoek van fans in PES 2010 geïmplementeerd zijn. Keepers kunnen nu op ieder moment handmatig bestuurd worden en ze hebben een aantal nieuwe bewegingen om het spel sneller te hervatten.  Ook zijn de animaties verbeterd, is de balbehandeling van dichtbij verfijnd en kun je de bal nu vragen terwijl je in de diepte loopt. Tot slot werken de trucjes natuurlijker en zitter er ook veel meer passeerbewegingen in de game verwerkt.