Nieuws

Konami komt met PC Engine CoreGrafx Mini

Zes games aangekondigd

Geschreven door Michel Musters op
Konami heeft de PC Engine CoreGrafx Mini aangekondigd.

De miniconsole, gebaseerd op de console die in de jaren 80 uitkwam, komt met een controller en vooraf geïnstalleerde games. Tot nu toe zijn de volgende titels bekendgemaakt: R-Type, New Adventure Island, Ninja Spirit, Ys Book 1 & 2, Dungeon Explorer en Alien Crush.

Aangezien de console in elke regio anders was, komen er drie verschillende versies uit. De PC Engine CoreGrafx Mini in Europa (op de bovenste screenshot van onderstaande plaatjes), de TurboGrafx-16 Mini in de VS (in de middelste foto) en de PC Engine Mini in Japan (op de onderste foto).

Welke games er nog meer op verschijnen en wanneer de miniconsole uitkomt is nog niet bekend. Ook de prijs is nog niet aangekondigd.

TurboGrafx Mini

Dit artikel delen:

Lees meer

'Productie nieuwe Switch-modellen is begonnen' Legendarische Logitech-muis is terug in de winkels
2

Reacties op: Konami komt met PC Engine CoreGrafx Mini

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Draven

  • 13 juni 2019 00:36
  De PC-Engine is voor veel mensen onbekend terrein of te vreemd.
  Ook de wat meer bekende games media in Nederland weten soms niet eens wat de PC-Engine is. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

  Geweldige console, alleen mis je nu natuurlijk wel de games die voor de CD-addon zijn uitgekomen. Denk aan Gate of Thunder of Castlevania Rondo of Blood.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 13 juni 2019 09:19
  @Draven Sterker nog, ik rate dit als 1 van de beste consoles uit die tijd.. 8 bit cpu met 16bit gpu , bijna arcade kwaliteit games , enorme library aan games en zo klein als je handpalm.. (ik vind deze mini dan ook niet echt.. mini :D ). het was het systeem met de allereerste cd-rom addon, en 1 van de allereerste portable systems (TurboExpress) en en zeer sterke concurrent voor de NES.. hij staat hier nog vaak aan, coregfx met rgb mod, fantastisch apparaat.

  Maar deze mini zal ook emulator gebaseerd zijn, dus ze zouden gek zijn als ze niet Rondo of blood erbij gooien , er komen 30 games op (helaas wel verschillende met de japanse en europese markt)

  Ik hoop op Soldier Blade, alle star soldier delen eigenlijk :D ) Bonk, gradius, lord of thunder….mijn portemonnee gaat bloeden :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.