Konami komt met game rond de Irakoorlog | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Konami komt volgend jaar met Six Days in Fallujah, een game die zich situeert tijdens de Irakoorlog, zo bericht de Los Angeles Times. Centraal in het spel staat het tweede gevecht rond de stad Fallujah, dat plaatsvond in 2004. Met Six Days in Fallujah hoopt ontwikkelaar Atomic Games meer te doen dan alleen een leuk schietspel af te leveren.

Atomic Games wil namelijk de gruwelen van een oorlog aan de speler overbrengen en spelers inzicht geven in de historische situatie. "Hoe is het om een soldaat te zijn tijdens die gebeurtenis? Hoe is het om een burger te zijn in de stad en hoe is het om een Irakese opstandeling te zijn?", licht Peter Tamte van Atomic Games toe.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben de makers geluisterd naar de persoonlijke ervaringen van militairen die tijdens het gevecht aanwezig waren. Een aantal van die verhalen is letterlijk in het spel overgenomen, zoals die van een soldaat die gewond wordt afgevoerd en zich schuldig voelt omdat zijn kameraden later wel sneuvelen.

Het spel hoopt de speler te confronteren met morele dilemma's en daarmee enig idee te geven van de moeilijke keuzes waarmee soldaten in de oorlog te maken hebben. Wat zou je bijvoorbeeld doen wanneer er een vrouw op je af komt rennen die niet stopt wanneer je dat beveelt?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou