Konami heeft gisteren op een pers-evemenent in Berlijn, in het teken van de lancering van Metal Gear Solid 3: Snake Eater in Europa, voor het gemak meteen maar bevestigt dat er ook een Metal Gear Solid 4 aan zit te komen. Dit spel zal echter niet meer voor de huidige generatie consoles verschijnen, maar voor de volgende generatie. Of men opnieuw trouw zal blijven aan Sony's Playstation, wil men echter nog niet bevestigen.

Voor Metal Gear Solid 4 geeft bedenker Hideo Kojima de fakkel over aan Ken-Ichiro Imaizumi, wie de rol van hoofdontwerper op zich zal neemn. Kojima zal nog wel als executive producer bij het spel betrokken zijn. Imaizumi bevestigt alvast dat het verhaal opnieuw een grote rol zal spelen in het spel, maar dat men ook de gameplay en de graphics flink zal vernieuwen, zonder af te wijken van de kern van hetgeen Metal Gear Solid voor staat.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar als men net zo ruim te tijd neemt als bij de voorgaande delen, dan zullen we nog een jaar of drie op Metal Gear Solid 4 mogen wachten.