Je controller als honkbalknuppel? Of als autostuur? Of heb je liever een geweer? Het is allemaal al gedaan met de launchgames die verschijnen op Nintendo's nieuwste console, maar wat nu eens als al deze verschillende besturingen bij elkaar komen in één game? En wat nu eens als dat gebeurt in een game van een van de populairste en beste gamereeksen aller tijden?

Voor velen is het misschien een utopie, maar het zou zomaar kunnen dat Grand Theft Auto op de Wii verschijnt. Mario zou dan wel geen hoeren neerknuppelen, maar als het door een andere gamepersonage op een Nintendo-console gebeurt is het geen probleem.

Nintendo heeft met Take Two gesprekken gevoerd over het verschijnen van Grand Theft Auto op de Wii. Deze verklaring komt uit een televisie-interview met Reggie Fils-Aime, president van Nintendo VS. Nintendo heeft alles gedaan om Take Two ervan te overtuigen dat er een Grand Theft Auto game op de Wii moet verschijnen. Het is nu aan Take Two om te besluiten of Rockstar Games een Wii-versie zal maken. Vooralsnog staat slechts GTA IV voor de Xbox 360 en de Playstation 3 in de planning voor oktober 2007. Officieel staat er dus (nog) geen Wii-versie op het programma.

Voor de Wii-gamers is het dus nog even afwachten of er ook een Grand Theft Auto op Nintendo's console verschijnt. Op alle werelddelen verkoopt dit nieuwe apparaat als een tierelier, dus commercieel succes is zeker mogelijk. En wie wil er nou niet complete chaos veroorzaken door nu ook echt zelf die knuppel, kettingzaag of M-16 in zijn hand te nemen? Kom op Take Two, wij willen een Wii-versie!

Met dank aan Frenk Janssen (Tallon 4 NL) voor het melden van dit nieuws.