Bij Computer & Videogames speculeert men vaak over dingen die men hoopt dat ze er ooit zullen komen. Zo speculeert men nu, met gegronde redenen, over de komst van System Shock 3. System Shock uit 1994 was een van de meest angstaanjagende FPS games ooit ontwikkeld en dit niet door een overdosis blood & gore maar door een ijzingwekkend SF verhaal. Ook het vervolg op System Shock, deel 2, werd een groot kritisch succes maar wist helaas niet de verkoop te behalen die bij zo'n toptitel hoort. Deus Ex, een spel ontwikkeld door de ontwerper van System Shock en met dezelfde achtergrond, is dit echter wel gelukt.

Op de website van de makers van het tweede deel van System Shock, Irrational Games, ook bekend van Freedom Force, is te lezen dat men iemand zoekt die goed is in het ontwikkelen van AI voor First Person Shooters. Kunnende werken met de Unreal engine is een pré dus het ziet er naar uit dat het spel gebruik gaat maken van deze prachtige 3D engine.Well, take a look at the "jobs" section of Irrational Games' website and you'll discover that the developer is on the look out for a senior AI programmer that will be "tasked with the design and implementation of sophisticated tactical FPS AI for one or more PC/Xbox titles."

Also interesting to note is that experience with the Unreal engine is marked down as a "bonus" skill for the position.Irrational Games werkt momenteel ook aan Freedom Force 2 hoewel men wel de nodige licentieproblemen ondervindt om de sequel buiten EA om uit te brengen. Door de tegenvallende verkoop ziet deze gamesgigant een opvolger namelijk niet echt meer zitten. Hopelijk liggen de rechten op System Shock niet bij deze uitgever in handen. En het is trouwens sowieso mooi dat de talentvolle jongens van Irrational ons binnenkort met een Unreal-engined FPS gaan verblijden, of het nu gebaseerd is op System Shock of niet.