Het begint bijna een grapje te worden. EA brengt een prachtspel als Medal of Honor in Nederland uit met een brakke vertaling om de niet Engels sprekende consumenten te verblijden. Nu is het spel voor 15 jaar en ouder en snap ik deze keuze al niet zo. Daarna bleef een fatsoenlijke patch voor deze versie echter uit. Je kon wel met een regkey en veel andere poespas je versie upgraden, maar dan kreeg je voortdurend localisation errors op het scherm. En van mensen die geen Engels kunnen kan je toch niet verwachten dat ze op engelse sites naar een no-cd crack op zoek gaan?

Een Duitse fansite voor Medal of Honor weet echter te melden dat de Duitse patch voor Medal of Honor momenteel in een testfase zit. Hoewel dat niets hoeft te betekenen voor de Nederlandse versie, is het waarschijnlijk dat ook de Nederlandse versie nu af is en getest wordt. De Duitsers zitten immers al een tijdje in hetzelfde schuitje als ons en wachten ook al een hele tijd op de patch. In andere Europese landen waarschijnlijk hetzelfde laken een pak. Wie uns EA Games soeben mitteilte, befindet sich der Deutsche Patch bereits seit einem Tag in der Testphase. Diese Testphase verläuft bisher sehr gut, vor allem werden nun gute Pings mit dieser Version erzielt. Einige Sprachfehler sind zwar noch vorhanden, diese sind aber zum Glück aller MoH:AA Fans leicht zu beseitigen.

Der Patch wird über das gesamte Wochenende hinweg auf Herz und Nieren getestet. Sollten alle Test gut verlaufen und sich keine Probleme einschleichen, wird der Deutsche Patch voraussichtlich Mittwoch nächster Woche zum download angeboten. Wij zitten niet in hetzelfde schuitje als deze Amerikanen, want zij hebben de patch al wel.

Het begint zowat ongeloofwaardig te klinken dat de patch toch werkelijk komt, enkele MAANDEN na de eerste patch voor de UK/US versie. EA zegt dat het uitstel komt doordat de patch gemaakt moest worden door een internet ontwikkelteam van EA, omdat 2015 niet verder werkt aan Medal of Honor. Hopelijk vinden ze bij dit testen geen smerige insecten waardoor het weer verder uitgesteld moet worden en kunnen we een dezer dagen de Nederlandse versie er weer opnieuw opgooien om hem dan fatsoenlijk te patchen.

EA bied nogmaals zijn excuses aan voor de vertraging. Nou dankjewel hoor!