Op 10 november verschijnt de bewegingsgevoelige besturing Kinect voor Xbox 360 en op die dag krijgt het dashboard volgens MCV een "gestroomlijnd" en "meer lineair" uiterlijk. Microsoft wil de de functionaliteit van het dashboard, met het oog op potentiële Kinect-bezitters, versimpelen. Dat meldt Robin Burrowes, marketing manager voor de service, aan MCV. Mogelijk gaat het hier om het vorige week verschenen filmpje waarop een andere versie van het Xbox 360 dashboard te zien valt.

Kinect

"Verbeteringen voor de familie liggen op één lijn met de lancering van Kinect. We hebben de geest van Kinect op Xbox Live toegepast. De hele Xbox Live-ervaring is verbeterd door Kinect - zelfs wanneer iemand nieuw is op Xbox 360, wordt het leuker en vriendelijker", zegt Burrowes.

Daarnaast maakt Microsoft het volgens Burrowes gemakkelijker om Gamertags en Avatars te maken. "Tot nu toe duurde het behoorlijk lang om een Gamertag te maken. We voegen Gamertag-prompts toe en geven automatische suggesties voor Avatars. Wij denken dat dit het allemaal veel gemakkelijker en veel leuker gaat maken."

Daarnaast kent het nieuwe dashboard een Kinect-hub, waarbij Kinect-bezitters menu's kunnen besturen met de bewegingsgevoelige besturing van Microsoft. "De natuurlijke besturing zou goed onthaald moeten worden door zowel nieuwe spelers als onze gevestigde doelgroep, bestaande uit 25 miljoen Xbox Live-gebruikers", aldus Burrowes.