In de Japanse krant Nikkei Industrial Daily is een uitgebreid interview verschenen over de toekomst van Nintendo. Zowel de oud-directeur, Hiroshi Yamauchi, als de nieuwe baas, Satoru Iwata, hebben in het interview hun visie op de toekomst van Nintendo gegeven.

Hun mening: de komende twee jaar zijn cruciaal voor het overleven van Nintendo als zelfstandig bedrijf. Vooral de Nintendo DS speelt hierin een belangrijke rol. Slaat het product aan, dan stijgt Nintendo's marktaandeel, flopt het product dan wordt Nintendo gedegradeerd tot klein speler.

Verder volgt uit het interview de visie van Nintendo op de toekomst van consoles. Men moet meer aandacht gaan besteden aan de gameplay, en minder aan pure rekenkracht. Dit is een ook visie die Nintendo in de volgende generatie console gaat verwerken, op wat voor manier is nog niet duidelijk.The DS represents a critical moment for Nintendo's success over the next two years, Yamauchi said -- "if it succeeds, we rise to the heavens, if it fails, we sink into hell."

His hope, and Nintendo's mission, is to spread new gameplay through this device and re-energize the games market in both Japan and the rest of the world. Naast de toekomst van Nintendo en de visie op de volgende generatie spelcomputers gaat het interview ook in op de features van de Nintendo DS en online games. Lees de rest van het interview op 1up