Kojima voorspelt spelcomputervrije toekomst | Gamer.nl

Kojima voorspelt spelcomputervrije toekomst | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"In de nabije toekomst hebben we games die niet afhankelijk zijn van een bepaald platform", zegt Kojima tijdens een persconferentie in Tokio. Volgens de bedenker van Metal Gear Solid zouden gamers in de toekomst onafhankelijk van waar ze op dat moment zijn, hun games kunnen spelen. "In hun huiskamers, of onderweg, het zou dezelfde software en dezelfde beleving moeten zijn", aldus Kojima. De baas van Sony Computer Entertainment Japan, Hiroshi Kawano, noemt de visie van Kojima "gedurfd". "We hopen dat hij blijft ontwikkelen voor platformen, maar we respecteren het dat hij een uitdaging durft aan te gaan."

Binnenkort werkelijkheid

De visie van Kojima lijkt binnenkort al gedeeltelijk werkelijkheid te gaan worden met 'gaming on demand' diensten als OnLive en GaiKai. Het principe is dat spelers geen krachtige PC meer nodig hebben om de nieuwste games te kunnen spelen. De spellen worden niet gedownload, maar worden naar een PC of TV of ander media-apparaat gestreamed via een snelle internetverbinding. OnLive en GaiKai gebruiken krachtige servers om de spellen op af te spelen. Eind vorig jaar zei de directeur van Xbox Live Europa voorlopig nog geen bedreiging te zien in deze techniek.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou