Konami heeft vandaag bekend gemaakt dat Hideo Kojima, bedenker van de Metal Gear Solid reeks, op de Games Convention in Leipzig een speelbare versie van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zal laten zien. 

Kojima zal zelf een vroege versie van het spel demonstreren in de Konami stand. Dit zal de eerste keer zijn dat in Europa een speelbare versie van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots wordt getoond.

Hideo Kojima zal in de demonstratie enkele vooraanstaande gameplay geheimen onthullen en aandacht schenken aan opvallende nieuwe elementen die zijn toegevoegd aan het Metal Gear-universum. Daarnaast wordt de nieuwste trailer van de game getoond, waarbij Kojima tekst en uitleg geeft over 'key plot points' en tegelijkertijd nieuws over komende Metal Gear projecten van Kojima Productions uit de doeken doet.

“De laatste keer dat ik in Leipzig was heb ik fans beloofd dat ze een speelbare versie van MGS4 te zien zouden krijgen – en, om het nog mooier te maken, kan ik nu ook bevestigen dat ik een speciale gast zal meebrengen,” aldus Hideo Kojima, Directeur van Kojima Productions.

Overigens is op de website van online gameshop Gamestop een releasedatum voor de game verschenen. Er wordt gemeld dat in maart 2008 het spel in de Verenigde Staten verkrijgbaar zal zijn. Konami heeft dit niet bevestigd en houdt het op begin 2008.