Kojima: 'Peace Walker is Pokémon, Monster Hunter en Sim City' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Je zult het niet begrijpen totdat je de game speelt. Het is anders dan alle andere games die je ooit gespeeld hebt. Het is deels Metal Gear Solid, deels Monster Hunter en deels Pokémon - met een toefje SimCity", aldus Kojima over Peace Walker. De ontwikkelaar geeft aan dat "vrijwel alles dat je kunt doen met een handheld in de game zit". Volgens hem zijn de verschillende gameplay-elementen ook de reden dat de game vertraagd is. "We hebben de releasedatum moeten verzetten, omdat we anders nooit genoeg tijd hadden om alles te testen. Ik heb nog nooit een dergelijke gameproductie meegemaakt in mijn carriére."

Big Bo ' leger

Ook geeft Kojima aan dat Metal Gear Solid: Peace Walker anders is ten opzichte van voorgaande delen doordat het in Peace Walker niet alleen draait om het rondsluipen en vijanden uitschakelen. De speler zal namelijk ook het leger van Big Bo draaiende moeten houden. Vanaf 17 juni ligt Metal Gear Solid: Peace Walker in de Nederlandse winkels. De game is exclusief verkrijgbaar op PSP.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou