Kojima op social media verward met moordenaar op Japanse politicus

Kojima op social media verward met moordenaar op Japanse politicus

Afgelopen vrijdag werd de voormalige Japanse minister-president van Japan, Shinzo Abe, vermoord. Game-ontwikkelaar Hideo Kojima werd op sommige plekken onterecht als moordenaar aangewezen.

De moordenaar, de 41-jarige Tetsuya Yamagami, werd op de plek waar Abe vermoord werd opgepakt en heeft toegegeven dat hij schuldig is. Op Twitter deelde de Franse politicus Damien Rieu echter foto's van Metal Gear-bedenker Hideo Kojima met de opmerking "extreem links vermoordt". Mogelijk baseerde Rieu dit op een uit de hand gelopen grap die op 4chan ontstond.

De tweet werd uiteindelijk verwijderd en de politicus bood zijn excuses aan. "Ik verwarde een grap voor informatie. Ik ging er vanuit dat er geen grappen gemaakt zouden worden van de moord op een man, maar het was fout van mij om het niet te controleren voordat ik het deelde. Mijn excuses aan Hideo Kojima en de fans van Metal Gear."

Ondanks het verwijderen van de tweet en de verontschuldiging, kreeg de fout een staartje. Zo werden in een nieuwsuitzending in Griekenland ook de foto's van Kojima gebruikt in een segment over de moord. Op Twitter was Kojima afgelopen vrijdag trending door de situatie.

Afgelopen zaterdag publiceerde Kojima Productions, de studio van de ontwikkelaar, een statement waarin wordt gemeld dat het bedrijf juridische actie overweegt te nemen om "enkele gevallen van nepnieuws en geruchten" tegen te gaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hij leek er ook wel beetje op vond ik zelf. Maar dan ga je toch niet vanuit dat het hem is

0
test

Waar halen politici hun nieuws vandaan :S Zelfs journalisten die de fout maken, foei foei. Doet me wel een beetje denken toen Pedobear tussen andere figuurtjes stond van bij de chinese olympische spelen.

0

Aanbevolen voor jou