Het is toch allemaal wat met de activiteit qua games op de Comic-Con. Je zou haast gaan denken dat het jaarlijkse stripboek-event omgevormd is naar een tegenhanger van de E3. Ook vandaag weer nieuws vanaf de Con, dit maal van Hideo Kojima. De geestelijk vader van onder andere de Metal Gear-franchise, heeft aangegeven dat MGS4 onmogelijk op een DVD zou passen. Het Bluray formaat van de PS3 zou absoluut noodzakelijk zijn voor de game. Hiermee lijkt Kojima terug te komen op een bewering van zeker driekwart jaar geleden, toen hij nog aangaf dat MGS4 ook mogelijk zou moeten zijn op de Xbox 360. Wellicht sprak hij destijds over de toenmalige toestand van de game en liggen de kaarten nu iets anders vanwege de constante doorontwikkeling. In ieder geval wordt de kans op een Xbox 360-port van de game hiermee wel aanzienlijk minder.

Ander interessant nieuws is dat Sony de game hoe dan ook op een resolutie van 1080p wil laten draaien. Deze resolutie wordt enkel door de PS3 ondersteund. Sceptici beweerden al twee E3 shows geleden dat de 1080p resolutie alleen maar voor films gebruikt zou worden en dat het voor games simpelweg te zwaar zou zijn. Sony lijkt hier blijkbaar anders over te denken en we zijn zeer benieuwd of Kojima Productions die gedachte delen en 1080p ten uitvoer weten te brengen.

Goed nieuws voor de individuen die volgend jaar naar de E3 afreizen, is dat MGS4 daar in speelbare vorm aanwezig zal zijn. Dit zou er op kunnen duiden dat we nog datzelfde jaar een release van de game mogen verwachten. Konami is er in ieder geval wel serieus mee bezig, zoals verwacht mag worden, want nog niet eerder is er zo'n groot team op een Metal Gear-project gezet.