Kojima: 'Metal Gear moet doorgaan tot na mijn dood' | Gamer.nl

Kojima: 'Metal Gear moet doorgaan tot na mijn dood' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ten eerste wil ik zeggen dat zolang er fans zijn van Metal Gear Solid-games, ik ze als als producer altijd zal blijven maken en de serie door laat gaan. Zelfs nadat ik ben dood ben, zou ik de serie graag door zien gaan." Wel gaf Kojima toe dat hij ook eens wat anders wil doen.

"Als ontwikkelaar wil ik natuurlijk iets nieuws doen en wil ik niet alleen maar Metal Gear Solid-games maken. Dat heb ik in het verleden ook geprobeerd. Ik heb geprobeerd Metal Gear aan anderen binnen de studio te geven en ik heb geprobeerd mensen op te leiden zodat ze de ontwikkeling over kunnen nemen. Dit heb ik gedaan sinds Metal Gear Solid 3."

Toch keert Kojima elke keer weer terug naar de reeks. "Om de een of andere reden lukt het mij nooit [om afstand te houden]. Ik moet mijzelf er helaas altijd weer mee bemoeien en de leiding op mij nemen om dingen recht te zetten, wat ervoor zorg dat ik er ik weer helemaal betrokken ben." Kojima overziet op dit moment de ontwikkeling van Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, Metal Gear Solid: HD Collection en Metal Gear Solid: Rising.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou