Kojima in dubio over Metal Gear Solid-remake | Gamer.nl

Kojima in dubio over Metal Gear Solid-remake | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Er zijn veel mensen die een remake van het origineel willen en als een producer wil ik deze vraag beantwoorden, maar als ontwikkelaar ben ik niet geïntere eerd om terug in de tijd te gaan", vertelt Kojima. "Als ik het wel zou doen, dan zou het een totale remake moeten zijn – het enige dat hetzelfde zou zijn, zou het verhaal zijn. Als het ooit gebeurt, dan zou ik aanblijven als producer, maar het meeste ontwikkelwerk uit handen geven."

Toch lijkt het niet waarschijnlijk dat er een remake van de game gaat komen. "Als je iets verandert, verander je de game en dat wil ik niet", legt Kojima uit. "Als je de gameplay aanpast naar de moderne tijd, dan verlies je een beetje van de originele game. De game is gemaakt voor een bepaalde tijd – niet alleen het verhaal, maar ook de besturing en alles omtrent de game weerspiegelt de tijd waarin het gemaakt is."

Februari volgend jaar verschijnt wel de Metal Gear Solid: HD Collection, die Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Metal Gear Solid: Peace Walker bevat.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou