In een interview met 1UP heeft Hideo Kojima, hoofd van Kojima Productions, laten weten dat een versie van Zone of the Enders niet in ontwikkeling is. De nodige mankrachten om een nieuwe titel te ontwikkelen zijn volgens hem momenteel niet aanwezig.

Ook zegt Kojima in het interview positief te staan tegenover het ontwikkelen van een Metal Gear voor een van de consoles van Microsoft. Zo vindt hij dat de online gameplay van MGS3: Subsistence goed gecombineerd kan worden met de online capaciteiten van de PC en de Live dienst van Microsoft. Metal Gear Solid 4 zou het volgens hem zelfs goed doen op de Xbox 360. De enige reden dat MGS4 niet wordt ontwikkeld voor de Xbox 360, is omdat Kojima Productions het te druk had met MGS3. Omdat ze pas later gebruik konden maken van de devkits van de Xbox 360, wilde Kojima liever niet achter de feiten aanlopen. Om werkelijk vernieuwend te zijn, besloot hij om MGS4 voor de PS3 te ontwikkelen. Hij ziet momenteel overigens geen verschil in het ontwikkelen van een game voor de PS3, Xbox 360 of PC. Alleen de Revolution is niet met de anderen te vergelijken.HK: Kojima Productions has this philosophy that we want to be the first in everything regarding new technology. So after we finished MGS3, the option was to work on the PS3 to try all the new things for Metal Gear Solid 4. The only reason for this is I'm the kind of person who wants to be the first person on the moon, and don't want to be asking "what the moon was like?" from other people. So that's the real story behind selecting PS3.

1UP: The real Raiden will appear in MGS4, or just a character who looks like him?

HK: It is that Raiden, not someone who looks like Raiden, it's Raiden. But I'm going to announce here, I'm going to make clear, that once you finish playing MGS4, you're going to like Raiden very much. Het hele interview is hier te lezen.