Kogelwerende koekenpan in PUBG is een leuk incident | Gamer.nl

Kogelwerende koekenpan in PUBG is een leuk incident | Gamer.nl

Brendan "PlayerUnknown" Greene vertelt in een interview over de komst van de kogelwerende pan in PlayerUnknown's Battlegrounds.

De koekenpan in PlayerUnknown's Battlegrounds is een van de beste wapens, omdat deze kogels kan weren. Grappig genoeg is deze originele toevoeging aan de game voortgekomen uit een foutje. Brendan Greene vertelt aan Eurogamer:

"Ons doel was een pan te maken waarmee granaten zouden kunnen worden weggeslagen. Het was gewoon om een leuk detail toe te voegen aan de game. Het is niet iets wat je verwacht te kunnen doen met een pan, dus waarom niet? We dachten dat een paar mensen het zouden ontdekken en het zouden kunnen waarderen."

Zodoende ging het team aan de slag de pan te maken. Op een avond werd het granaat-werende wapen getest en online gezet, niet doorhebbende dat deze per ongeluk toegevoegd werd aan de versie van de game die ook daadwerkelijk speelbaar was.

Toen Greene de volgende dag wakker werd, was duidelijk dat spelers al snel achter de kwaliteiten van het wapen waren gekomen. Niet alleen waren granaten af te kaatsen, maar ook kogels.

"We hadden geen idee dat de koekenpan spelers tegen kogels zouden beschermen," vertelt Greene. "En toen we het zagen, dachten we: Nou, dat is fantastisch! Ik heb mensen gezien die midden in de lucht de pan gebruiken om kogels uit de lucht te slaan, dat is echt gaaf. Het is iets wat we nooit gepland hadden."

Een paar dagen geleden liet het ontwikkelingsteam van PlayerUnknown's Battlegrounds weten dat de planning is de blauwe zones nog dodelijker te maken, om de focus meer te leggen op confrontatie tu en spelers. Ook krijgt de Xbox One-versie waarschijnlijk een fysieke release, die dit jaar nog moet verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou