Koch verwerpt claim van 1,7 miljoen van Playlogic | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Playlogic maakte de beschuldiging na het aanvragen van surceance van betaling eerder deze week. Playlogic en Koch Media sloten vorig jaar een overeenkomst waarbij Koch Media een aantal titels van Playlogic in een aantal Europese landen uit zou geven.

"Het is onder onze aandacht gekomen dat uitgever Playlogic bescherming heeft gezocht onder de Nederlandse faillisementswetten," zegt Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media. "Hierop lettende lezen we met verbazing dat een van de contributies die Koch Media aan Playlogic naar verluidt schuldig is, een bedrag van 1,7 miljoen euro bedraagt en dat het bedrijf een rechtszaak tegen Koch Media heeft aangespannen."

Kundratitz zegt dat Koch Media en Playlogic vorig jaar inderdaad een overeenkomst sloten, maar dat het bedrijf verwerpt dat zij Playlogic een bedrag schuldig zijn. "De verklaringen van Playlogic aangaande Koch Media zijn nergens op gebaseerd." Ook spreekt hij de berichten tegen dat Playlogic een rechtszaak tegen Koch Media heeft aangespannen. "In tegenstelling tot recente berichten heeft Playlogic geen formele juridische stappen tegen ons ondernomen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou