We Love Katamari is de opvolger van de culthit Katamari Damacy, die vorig jaar in Japan en Amerika verscheen, maar door uitgever Namco nooit in Europa is uitgebracht (en Death by Degrees wel, %*$). Gelukkig heeft men ons plechtig beloofd dat de opvolger wel in Europa zal verschijnen en dat is maar goed ook, want We Love Katamari is weer eens een origineel, eenvoudig maar hopeloos verslavend spelletje.

Het mag er dan apart uit zien, het concept is in een notendop te vatten. Je bent namelijk een prins, de Prince of All Kosmos, en je dient een bal door een kleurrijke spelwereld te rollen. Aan deze bal blijven objecten plakken. Hoe meer objecten er aan je bal blijven plakken, hoe groter je bal zal worden en hoe groter je bal, hoe groter de objecten kunnen zijn die aan je bal blijven plakken.

Hierdoor ontstaat een leuk effect, waarbij de spelwereld waarin je eerst de kleine dingen van de grond oppikte, ineens heel klein wordt en je hele huizen en bomen aan je bal toe kunt voegen! Je zult het moeten zien om het te geloven, dus download daarom snel dit filmpje en geniet gelijk van de geprezen, maar vreemde muziek van het spel.