Star Wars: Knights of the Old Republic was een paar jaar geleden een echte uitschieter binnen het RPG-genre. En niet onterecht; de Canadese ontwikkelaar Bioware maakte zeer handig gebruik van de bestaande Star Wars franchise en schotelde een geheel nieuw en verfrissend ruimte-epos voor dat zich zo’n 4000 jaar voor de films afspeelde. Wie Bioware kent, weet dat ze altijd kwaliteit leveren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat KotOR internationaal werd geprezen door zowel de gamers als de pers.

Na een tweede deel (The Sith Lords) dat gemaakt werd door Obsidian Entertainment was het een tijdje stil rondom de ridders en hun oude republiek. Maar Bioware is het Star Wars universum blijkbaar nog lang niet zat. Volgens het meinummer van het Amerikaanse magazine Electronic Gaming Monthly heeft de developer een nieuw online team in het leven geroepen voor de ontwikkeling van een Star Wars: Knights of the Old Republic massive multiplayer online game.

Let wel, het is en blijft een gerucht, maar als het daadwerkelijk klopt zal dit nieuws het hart van mening Star Wars fanaat op lichtsnelheid laten kloppen. Verdere details over de KotOR MMO zijn nog niet naar buiten gebracht, al wist EGM wel te melden dat Bioware’s role playing game Dragon Age naast de pc ook naar de PlayStation 3 zal komen en dat de studio wellicht bezig is om de Baldur’s Gate franchise voor de Nintendo DS te ontwikkelen.

Maakt dat het uitstel van Mass Effect nog een beetje goed!