De titel is zowat de understatement van het jaar, want 100 Bullets is een 3rd person actiegame van Acclaim waarin de kogels je met duizenden tegelijk om de oren zullen vliegen. De titel slaat dan ook niet helemaal op het aantal kogels dat je in het spel in de rondte zult zien vliegen, maar met het koffertje met één geweer en honderd kogels, dat je door ene Agent Graves aangereikt is.

100 Bullets is gebaseerd op de gelijknamige comicbook reeks en zal een compleet nieuw verhaal bevatten, geschreven door de schrijver van de stripreeks Brian Azzarello, dat zich afspeelt in het bekende universum uit de comics. De art direction is trouwens ook van de man die de tekeningen voor de comic maakt, Eduardo Risso, al zijn de screenshots die nu beschikbaar zijn nog niet representatief voor het eindresultaat.

100 Bullets is enigszins vergelijkbaar met Max Payne. Ook in dit spel mag je namelijk de nodige bullet-time effecten aanschouwen, al beweren de makers nog een paar stapjes verder te gaan. Men heeft deze nieuwe vorm van cinematische gunplay dan ook een naam gegeven, R.A.G.E., wat vast ergens voor staat. In ieder geval zou het de nieuwe generatie film-achtige shootouts in games moeten inluiden. De officiële website biedt je het bekende voorproefje.