Naast klinieken voor alcoholisten, drugs- en gokverslaafden is er nu in China een heuse kliniek voor internetverslaafden geopend. Het gaat hierbij voornamelijk om mensen tussen de 14 en 24 die de hele dag Massive Multiplayer Online games spelen. Vanwege hun obsessie stoppen ze met school, verliezen ze abnormaal veel gewicht en spelen ze de hele dag door, vaak zonder te slapen.

"Het was niet normaal" aldus een 20-jarige man uit Beijing die tenminste 10 uur per dag Diablo-achtige hack-and-slash games speelde. "Op school lette ik nauwelijks op als de leraren iets vertelden. Het enige waaraan ik dacht was gamen. Gamen maakte me blij en zorgde dat ik mijn problemen kon vergeten."

De verslaafde gamers ondergaan een uitgebreide, en voor Chinese begrippen dure therapie, die ze (zelfs via electrische schokken) uiteindelijk van de verslaving moet afhelpen. China heeft na de Verenigde Staten de grootste online populatie, zo'n 94 miljoen mensen. Nu steeds meer Chinezen online komen groeit ook het aantal verslaafde gebruikers.

Tijdens onze eigen bezoek aan China voor de Acon 5 finale viel het ons al op dat gamen en professionele gamers zo enorm populair zijn bij de Chinese jeugd. Behandeling van verslaafde gamer Chinees publiek gaat tijdens Acon 5 WarCraft III finale volledig los