Kleurrijke shooter XIII krijgt remake

Kleurrijke shooter XIII krijgt remake

Er wordt gewerkt aan een remake van de cel-shaded shooter XIII.

De originele game kwam in 2003 uit op pc, PlayStation 2, Xbox en GameCube en werd ontwikkeld door Ubisoft Paris. Het spel viel op door zijn kleurrijke graphics en ingesproken stem van X-Files-acteur David Duchovney. De game was daarnaast gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripreeks.

De remake heeft niets meer met Ubisoft te maken, zo lijkt het. In plaats werkt Playmagic er aan en geeft Microids de game uit. "Ons doel is om het boeiende verhaal van XIII naar een nieuwe generatie spelers te brengen met de best mogelijke graphics en animatie. Het resultaat wordt niets minder dan spectaculair en we beloven om het geweldige origineel te eren."

XIII moet op 13 november uitkomen op PlayStation 4, Xbox One, Switch, pc en Mac. Lees meer over de game op PlayStation Blog.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sweet, hoop ik al poosje op! Maak aub ook vervolg, verhaal eindigde met nogal een cliffhanger..

0
test

Ik vond dit destijds een geweldige game. Dat open einde op het laatst heeft mij lang laten wachten op een vervolg. Wie weet komt dat ook nog eens een keer als deze remaster het goed gaat doen. De stealth missies waren altijd mijn favoriete in deze game en gelukkig waren er daar ook genoeg van. Ik kan mij de multiplayer ook nog goed herinneren. Zeker die game-mode waar je op zo'n spook moest jagen die steeds kleiner werd en sneller ging rennen.

0

Aanbevolen voor jou