"Kleine PSP Go-games kosten maximaal 5 euro" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eerder was al bekend dat Sony voor PSP Go, net als Apple met de iPhone en iPod Touch, kleine goedkope games zou gaan aanbieden in een apart gedeelte van de PlayStation Store.

Volgens de website probeert Sony ook actief games die al op de iPhone uit zijn gekomen naar PlayStation Network te brengen, zodat deze op de PSP Go gespeeld kunnen worden. Dat betekent dat de games aangepast moeten worden om gebruik te maken van knoppen in plaats van een aanrakingsgevoelig scherm. Ook heeft de PSP Go een ander formaat scherm.

Minder risico

Als de games op de PSP Go daadwerkelijk deze prijzen meekrijgen, kan dat kleinere ontwikkelaars een kans geven om hun titels naar de handheld te brengen. Een lagere prijs houdt namelijk in dat de games ook goedkoper ontwikkeld kunnen worden en dat zorgt voor minder risico op verlies.

De PSP Go is vanaf 1 oktober beschikbaar in Nederlandse winkels voor 249 euro. Er kunnen geen UMD-discs meer worden afgespeeld op de PSP Go. In plaats daarvan moeten alle games gedownload worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou