Pro Evolution Soccer 6 komt langzaamaan vanaf de ontwikkelstudio in Japan richting Europa. De naam Winning Eleven 10 wordt weggepoetst en een ietwat verbeterde versie moet op de Games Convention later deze maand in Leipzig speelbaar zijn. Tot die tijd zijn er weer wat kleine opvallendheden in een magazine verschenen.

Allereerst zijn de animaties in Pro Evolution Soccer 6 nog veelzijdiger én nuttiger. Spitsen kijken naar de hemel als ze een kans gemist hebben en verdedigers klimmen op de rug van spitsen om ballen weg te koppen. De balans tussen verdedigen en aanvallen is tevens weer wat beter afgestemd, wat een nog interessantere gameplay oplevert bij het botsen van speelstijlen.

Een ander nieuw feitje is de manier waarop met het weer omgegaan wordt. In Pro Evolution Soccer 5 kon (of kun, iedereen speelt het nog!) je kiezen uit verschillende weersomstandigheden. Pro Evolution Soccer 6 gooit hier nog iets bovenop door het weer in een wedstrijd te kunnen laten veranderen. Beginnende met een lekker zonnetje, kun je aan het eind van de wedstrijd de wasvrouw best een mand vol zwarte modderkleren moeten overhandigen. Ook heeft het weer meer invloed op de manier van spelen dan in het vorige deel.

Wanneer de verschillende media Pro Evolution Soccer 6 op de Games Convention nog beter hebben kunnen spelen, druppelen de ervaringen en kleine feitjes absoluut weer binnen. De preview waar de informatie van nu vandaan komt, noemt Pro Evolution Soccer 6 in ieder geval 'formidabel' en dat is weer een geruststellende bewering voor de Pro Evolution Soccer-fans.

Met dank aan Konamityo voor het melden van dit nieuws.