Quake kent iedereen. De shooter is wereldberoemd, en op de engine van de laatste game Quake III, zijn behoorlijk wat games gemaakt.

Het volgende deel in de reeks is, vanzelfsprekend, Quake IV. Waren er laatst al een aantal scans te bewonderen, waarop behoorlijk indrukwekkende graphics te zien waren, is er nu een aantal details over de sequel uitgelekt. De details stonden in de Engelse en Amerikaanse versie van de PC Zone, een groot gamesblad. Zo is bekend geworden dat Quake IV gebruik gaat maken van id's DoomIII engine, wat na het zien van de scans, niet echt een verrassing is. Er zijn echter wel een paar echt interessante dingen, zoals wanneer Quake IV zich gaat afspelen

Quake IV gaat zich vlak na Quake II afspelen, een paar uur wel te verstaan. Jij zit in een militaire groep die de planeet van de Strogg gaat aanvallen. Je zult wapens gebruiken, die ook al in voorgaande delen zaten, zoals de nailgun, blaster en machinegun. Ook zul je in de singleplayer campagne gebruik kunnen maken van voertuigen, wat we nog niet eerder in Quake zagen.

Ook over de multiplayer zijn een paar details vrij gekomen. Zo zal de online functie van de game grotendeels hetzelfde zijn als bij Quake III Arena. De voertuigen uit de singleplayer missies zullen echter niet gebruikt kunnen worden.