Klassieker Colonization keert eindelijk terug | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

2K Games heeft bekend gemaakt dat Sid Meier's kla ieke strategiegame Colonization eind dit jaar een remake krijgt. Colonization verscheen voor het eerst in 1994, tu en de release van Civilization en Civilization II. Het spel leende veel van Civilization, maar week af van het originele spelconcept door zich te focu en op de kolonisatie van de Nieuwe Wereld.

De nieuwe Colonization-game zal Civilization IV: Colonization gaan heten en gebruik maken van de Civilization IV-engine. Het originele Civilization IV is echter niet nodig om deze total conversion te kunnen spelen. In Colonization neem je één uit vier beschikbare naties onder je hoede en trek je naar de Nieuwe Wereld om daar te handelen, te vechten en diplomatiek te bedrijven. Vechten is nodig om de oorspronkelijke inwoners van de landen te verdrijven, maar ook om andere landen te veroveren en je eigen onafhankelijkheid te garanderen.

Volgens Sid Meier, de bedenker van Civilization en Colonization, was na 14 jaar de tijd eindelijk rijp voor een nieuwe Colonization. "De Civilization IV-engine bood een goede fundering voor een nieuwe Colonization-ervaring en stelt ons in staat om iets moois te maken voor nieuwe spelers en voor fans die het spel nog van destijds kennen.", aldus Sid Meier.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou