De game wordt nog dit jaar op Steam verwacht en draait op Unreal Engine 3. In de nieuwe game kunnen spelers de controle nemen over vijf personages die zich een weg door twintig levels banen. Rise of the Triad bevat een singleplayer, multiplayer, level-editor en verschillende 'cheat'-opties zoals God Mode, Elasto Mode, Mercury Mode, Shrooms Mode en Dog Mode.

De makers beloven dat het volledige arsenaal aan over-the-top wapens uit Rise of the Triad: Dark War terugkeert, waaronder de Flamewall, Firebomb, Split Missile, Drunk Missile en the Excalibat. Met die wapens kunnen spelers de lichaamsdelen van hun vijanden schieten. Volgens Apogee en Interceptor is Rise of the Triads "bloederiger en belachelijker" dan ooit.

Ontwikkelaars

Apogee Software is de ontwikkelaar van de originele Rise of the Triad. Het oorspronkelijke Apogee is in 1987 ontstaan. Binnen dat bedrijf werd het label 3D Realms opgericht, onder welke Duke Nukem 3D werd ontwikkeld. In de jaren '90 werd de Apogee Software helemaal vervangen voor 3D Realms. In 2008 heeft de studio de naam Apogee Software weer in het leven geroepen om games uit te gaan geven en ontwikkelen.

Interceptor Software bestaat sinds 2010 en werkte aan een fan-remake van Duke Nukem 3D. Dit project werd stopgezet toen er onenigheid ontstond met Gearbox Software, de studio die Duke Nukem: Forever afmaakte nadat 3D Realms er tien jaar mee bezig was geweest.