Klassieke rpg Icewind Dale krijgt Enhanced Edition | Gamer.nl

Klassieke rpg Icewind Dale krijgt Enhanced Edition | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De 'enhanced edition' biedt een uitbreiding op de originele game die in 2000 uitkwam voor Windows pc. De re-release komt uit voor Mac, Windows pc, iPad en Android-telefoons en -tablets.

De game is op veel gebieden getweakt, maar bevat ook content die uit de originele game werd geschrapt. Deze editie brengt 60 nieuwe items, 122 spells, 31 cla en kit combinaties en zes quests. De Heart of Winter en Trials of the Luremaster dlc behoren ook tot de uitgebreide versie. "De vernieuwde UI bevat zoom-functies, een 'quickloot' balk en meer. Tot zes spelers kunnen samen Icewind Dale spelen met de nieuwe cro -platform multiplayermodus", meldt Beamdog in een post op de Baldur's Gate fora.

De game kan op distributieplatform Beamdog gepre-orderd worden voor pc en Mac voor omgerekend ongeveer vijftien euro. Momenteel is de game nog in bèta en komt naar verwachting binnen een maand uit. De game-app komt later dit jaar uit in de App Store en Google Play Store.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou