Keepsake is een nieuwe 2D adventuregame in een fantasywereld, dat een sfeer uitademt die we sinds King's Quest en Kyrandia niet meer gezien hebben. Het spel is aan de hand van de jonge Canadese ontwikkelaar Wicked Studios, dat onder andere mensen in dienst heeft die eerder bij Ubisoft Montreal en Vircom Interactive werkzaam waren.

Het verhaal van Keepsake klinkt als een vrouwelijke versie van Harry Potter. Je krijgt de rol aangemeten van een dame genaamd Lydia. Aan het begin van het spel is ze net fris aangekomen op de Dragonvale Academy, een school waar je magie kunt leren. In tegenstelling tot Harry Potter treft Lydia echter een dode bedoeling aan wanneer ze op de school aankomt. Ze gaat op onderzoek uit en vanaf dit punt mag je haar als speler hierin bijstaan.

Keepsake is een klassieke point and click adventure met ingenieuze puzzels en een hintsysteem dat er voor zou moeten zorgen dat je niet snel vast komt te zitten. Je zal het grootste deel van de tijd trouwens niet alleen op pad hoeven, maar worden bijgestaan door verschillende NPC's. Keepsake zou in het tweede kwartaal van 2005 moeten veschijnen, mits Wicked een uitgever weet te strikken. Meer over het spel lees je in deze preview.