Klassieke game Turrican keert dertig jaar later terug

Klassieke game Turrican keert dertig jaar later terug

Er komt een '30th birthday edition' van de klassieke game Turrican uit.

Het spel wordt uitgegeven door Strictly Limited Games en ontwikkeld door Factor 5, de oorspronkelijke studio achter het origineel. Later maakte de ontwikkelaar naam met spellen als Rogue Squadron.

"Na dertig jaar stilte keert de ware legende terug", aldus het persbericht. "Factor 5's Turrican-reeks werd na diens release in 1990 een van de meest geprezen videogames ooit. Nu brengt Strictly Limited Games deze legendarische IP terug met de oorspronkelijke ontwikkelaars."

Veel meer details zijn er nog niet over deze nieuwe versie van de klassieke run & gun-game. De eerste trailer en meer informatie wordt morgenavond tijdens Gamescom Opening Night Live onthuld. Turrican verscheen in 1990 en de jaren daarna onder andere op de Amiga, Commodore 64 en Sega MegaDrive.

Turrican

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

""Factor 5's Turrican-reeks werd na diens release in 1990 een van de meest geprezen videogames ooit" Goede genade wat een vertaling, een reeks is geen videogame. Het zal om de oorspronkelijke C64 van Turrican gaan, wat toendertijd inderdaad wel als een bommetje insloeg. De Amiga versie voegde daar nog eens kleurrijke graphics en een ongekende digitale soundtrack aan toe. Het was al eerder gedaan, maar niet vaak met een dergelijk hoge "console-waardige" kwaliteit.

0

PWA PWA PWA PWAAAAAAAAAA. Het is geen nieuwe game en ook geen opgepoetste versies ofzo, je mag voor een flinke smak geld de oude games weer opnieuw kopen met een zeer gelimiteerde oplage. https://store.strictlylimitedgames.com/collections/turrican

0

Aanbevolen voor jou