Kirby voor DS en Wii krijgen naam en releasedatum | Gamer.nl

Kirby voor DS en Wii krijgen naam en releasedatum | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In juli meldde Siliconera dat de game Kirby Returns to Dreamland ging heten, een naam die de website zou hebben vernomen van een Nintendo-woordvoerder. Hoewel Kirby in deze tweedimensionale side-scrolling platformgame wel degelijk terugkeert naar Dreamland, is de correcte titel dus Kirby's Adventure Wii.

In Kirby Ma Attack voor Nintendo DS wordt Kirby door een slechterik met een magische staf opgesplitst in tien kleinere Kirby's, die samen met stylus en touchscreen te besturen zijn door de speler. Spelers kunnen de Kirby's bijvoorbeeld als groep op vijanden afsturen. Ook is het mogelijk individuele Kirby's te laten springen. De roze figuurtjes helpen bovendien bij verschillende puzzels, waarvoor spelers soms een specifiek aantal Kirby's nodig hebben om deze te volbrengen.

Volg de Gamescom op Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou