Kirby 64 op Nintendo Switch Online bevat schijnbaar nieuwe bug

Kirby 64 op Nintendo Switch Online bevat schijnbaar nieuwe bug

Kirby 64: The Crystal Shards is sinds vrijdag via Nintendo Switch Online speelbaar. Mensen hebben een bug ontdekt in de game die schijnbaar niet in de oorspronkelijke versie van de game zat.

Het gaat om een zogenaamde 'game breaking bug': wanneer men de bug ervaart, moet het spel worden afgesloten en moet men terugkeren naar een eerdere savegame. Het gebeurt wanneer Kirby in een onderwaterlevel geraakt wordt door een vijand. Het is dan mogelijk dat hij permanent in een animatie vast komt te zitten die afspeelt wanneer hij door een vijand wordt geraakt. Vervolgens kan de speler niets meer doen.

Zover bekend zat deze bug niet in de Nintendo 64-versie van Kirby 64. Het is dan ook niet bekend hoe de bug in het spel terecht is gekomen. Hoe dan ook is het waarschijnlijk dat Nintendo de bug uiteindelijk uit het spel verwijdert. Andere games die via Nintendo Switch Online beschikbaar zijn, zoals Zelda: Ocarina of Time, werden na release op de dienst ook aangepast om verbeterde prestaties mogelijk te maken.

Kirby 64: The Crystal Shards staat sinds afgelopen vrijdag op Nintendo Switch Online en is beschikbaar voor mensen met een Nintendo Switch Online-abonnement en het uitbreidingspakket. Hoewel de game 3D-elementen bevat, is het een sidescrolling platformer vergelijkbaar met eerdere Kirby-games op de NES en SNES. Kirby kan zeven verschillende moves kopiëren, maar kan er wel twee in zijn buik opslaan om ze te combineren. De game verscheen oorspronkelijk in 2000 op de Nintendo 64.

In onderstaande video is de bug in kwestie te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mijn eerste gok is dat de bug waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een oversight of incompatibility issue tussen de rom en emulation software. Zal met een LUA scriptje wel gefixt kunnen worden net zoals ze dat met Zelda OOT hebben gedaan

0

Aanbevolen voor jou