King of Dragon Pass krijgt in 2016 spiritueel vervolg | Gamer.nl

King of Dragon Pass krijgt in 2016 spiritueel vervolg | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

King of Dragon Pa heeft slechts 8.000 exemplaren verkocht, volgens ontwikkelaar David Dunham. Toch wil hij een vervolg op het spel maken. Dunham meldt dat het spel nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is, en waarschijnlijk pas in 2016 uitkomt. Six Ages zal zich net als King of Dragon Pa afspelen in de wereld Glorantha, een fantasiewereld die in veel bordspellen zoals HeroQuest is gebruikt.

Het team dat King of Dragon Pa heeft ontwikkeld, maakt ook Six Ages. Onder andere schrijver en designer Robin D. Laws en artists Jan Pospíšil en Pat Ward keren terug als ontwikkelaars, en Liana Kerr zal de kwaliteitscontrole op zich nemen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou