Onlangs kondigde Konami al een spel aan gebaseerd op de nieuwste Jerry Bruckheimer film, King Arthur, welke later dit jaar in premiére zal gaan. Het spel wordt een third person hack & slash game en verschijnt enkel op consoleplatformen. PC gamers die hunkeren naar een spel met ridders en een ronde tafel, hoeven echter niet te treuren.

De kleine, Europese bedrijfjes Spore Games en Game Consulting brengen namelijk een RTS spel met deze legendarische koning in de hoofdrol, al heeft men niet de officiële filmlicentie weten te strikken. Men heeft zich in haar keuze slechts laten inspireren door de film, net als dat we eerder al bij de spellen The Alamo en Battle for Troy zagen, profiteren van films over onderwerpen die je niet als handelsmerk kunt deponeren.

Dat The Alamo en Battle for Troy harder zogen dan het nieuwste model stofzuiger op volle toeren, hoeft echter nog niets te betekenen over de kwaliteit van King Arthur: Pendragon Chronicles. Een moeilijke titel, ook voor de makers, want op de website van het spel is enkele malen 'Cronicles' te lezen. Het spel combineert elementen van actie-RPG's met die van een RTS spel, met zowel kleine man tot man gevechten als epische veldslagen. Meer screenshots en informatie over het spel vind je op de officiële website.