In het vierde kwartaal van 2010 zijn er zijn 8 miljoen exemplaren van de Kinect-sensor verscheept. Het apparaat is sinds begin november verkrijgbaar. Volgens Microsoft's CFO Peter Klein is de lancering van Kinect de meest succesvolle lancering van een consumentenelectronicaproduct ooit geweest.

Dankzij de lancering van Kinect heeft de verkoop van Xbox 360-consoles ook een boost gekregen: het aantal verkochte spelcomputers steeg met 21 procent in het afgelopen kwartaal. Het aantal Xbox Live-abonnementen steeg met 30 procent.  De Entertainment and Devices Division heeft nu 495 miljoen euro winst gemaakt tegenover 266 miljoen vorig jaar. 

Windows Phone 7

Ook het onlangs gelanceerde Windows Phone 7 is onderdeel van de Entertainment and Devices Division van Microsoft. Er zijn 1,5 miljoen telefoons verkocht met dit besturingssysteem in de eerste zes weken na de release in oktober. Het gehele bedrijf Microsoft heeft in het laatste kwartaal van 2010 een omzet gedraaid van 14,5 milard euro waarvan 4,8 miljard euro winst is.