Kinect ondersteunt spraakbesturing en videochat | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

VideoKinect maakt uiteraard gebruik van Microsoft’s nieuwste hardware-uitbreiding Kinect voor de Xbox 360. Gezien Kinect een microfoon én camera bevat, is videochatten een logische stap. Gebruikers kunnen niet alleen met Xbox 360-eigenaren communiceren, maar ook met MSN Me enger-contactpersonen. Tijdens de E3-persconferentie bekeken twee personen tijdens het chatten samen een video. Daarnaast volgde de Kinect-camera de personen automatisch als zij iets naar links of naar rechts gingen.

De spraakbesturing werd voornamelijk gebruikt in menu's. Zo werd Microsoft's muziekservice Zune opgestart door het woord uit te spreken. De spraakherkenning van Kinect speelde ook een rol tijdens de vertoning van de ESPN-beelden. Zo kon een 'play' uit een American Football-wedstrijd makkelijk afgespeeld én herhaald worden door simpelweg de juiste spraakcommando's uit te voeren.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou