Kinect for Windows v2 vanaf juli geleverd aan ontwikkelaars | Gamer.nl

Kinect for Windows v2 vanaf juli geleverd aan ontwikkelaars | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Microsoft geeft aan dat ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen met het apparaat, voordat de nieuwe Kinect enkele maanden later voor het grote publiek beschikbaar komt. In Nederland is de vernieuwde beweging ensor specifiek bedoeld voor Windows voor 199 euro te bestellen. In juli geeft Microsoft bovendien een bètaversie van de softwareontwikkelingskit vrij.

De nieuwe sensor is volgens Microsoft beter in staat om diepte waar te nemen, kan video op 1080p opnemen, is beter in het volgen van een gesimuleerd skelet en heeft betere infraroodwaarneming. In maart werd bekend dat de sensor door middel van een tu enliggend kastje met USB 3.0 wordt gekoppeld aan de pc. Op datzelfde kastje wordt ook de stroomvoorziening aangesloten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou