Kinect-demo Star Wars is een echt spel | Gamer.nl

Kinect-demo Star Wars is een echt spel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op de E3 van dit jaar werd een Star Wars-demo , waarin de lightsaber van een jedi via handgebaren met Kinect bestuurd kon worden. Een bron binnen LucasArts gaf vervolgens aan dat de studio pas kort voor de aanvang van het evenement op de hoogte zou zijn gebracht van het project en dat er nog geen daadwerkelijk spel aan de video gekoppeld was.

LucasArts ontkent deze claim en wist Eurogamer te melden dat het spel stilzwijgend in ontwikkeling is bij de studio achter Ghostbusters: The Videogame, Terminal Reality, en gepland staat voor een release in 2011.”Het spel is nog altijd in ontwikkeling bij Microsoft Games Studios en Terminal Reality, meer informatie om vrij te geven hebben we op dit moment niet", aldus LucasArts. Gamasutra meldt tenslotte nog dat het spel gemaakt wordt met de Infernal Engine, de engine die eveneens gebruikt is voor Ghostbusters.

Veranderingen

Dat deze Star Wars-game niet bij LucasArts zelf in ontwikkeling is, is opvallend. Onlangs kwamen er geruchten naar buiten dat Star Wars: The Old Republic de laatste Star Wars-game zou zijn die niet door LucasArts zelf ontwikkeld zou worden. De meeste andere externe projecten zouden worden geannuleerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou