De mensen van ontwikkelaar Guerilla deden er een lange tijd vaag over: zou er nu wel of niet een online multiplayer mode aanwezig zijn in de PSP-game Killzone Liberation? De kogel is eindelijk door de kerk. Er gaat een multiplayer mode komen die gamers in staat stelt om online tegen elkaar te spelen.

Er is echter een maar. De online mode zal pas in kwartaal 1 van 2007 na de launch van Killzone Liberation kunnen worden unlocked door middel van een downloadbare (gratis) patch. De reden voor de vertraagde implementatie van deze mode is niet bekend. Ad-hoc multiplayer zal wel meteen aanwezig zijn.

Op de Killzone.com website zullen na de launch op 8 november extra activiteiten mogelijk worden gemaakt. Zo zijn profielen aan te maken, scores bij te houden en is gebruik te maken van friendslists. Ook zal extra content zijn te downloaden. Deze zogenaamde chapters zullen 4 extra missies bevatten, extra challenge games en multiplayer maps. Het is niet bekend of hiervoor betaald moet gaan worden. Check hier de hele persrelease die Sony heeft vrijgegeven.